Tapijt

Tapijt als vloerbedekking

Tapijt is de meest behaaglijke vloerbedekking die er bestaat, het voelt lekker warm aan, het loopt zacht en is geluiddempend. Tapijt levert daarnaast een kleine bijdrage aan de isolatie van de vloer en daardoor stijgt de gevoelstemperatuur iets.

Tapijt is geschikt voor veel verschillende ruimtes. Het is geschikt voor woonkamers, slaapkamers, hal, trap en overloop. Tapijt is nog steeds erg populair omdat het een erg comfortabele vloerbedekking is. Vanwege het comfort wordt het veelal gelegd in slaapkamers en op trappen.

Van hoogpolige tot laagpolige tapijten

Vloerbedekking is te verkrijgen in veel verschillende kleuren, materialen en structuren. Bruin, rood, zwart, grijs en nog veel meer kleuren. U heeft daarnaast keuze uit diverse kwaliteiten en soorten. Wij hebben laagpolige tapijten, hoogpolige tapijten, bouclés tot frissé en velours.

Ieder soort tapijt heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laagpolige tapijten nemen bijvoorbeeld minder snel vuil op en slijten over het algemeen minder snel. Hoogpolige tapijten geven veel comfort en warmte maar nemen ook sneller vuil op. Welk tapijt het beste aansluit bij uw wensen hangt af van de situatie, de ruimte en het gebruik. Advies nodig? Wij helpen u graag verder!

Voordelen van tapijt

Tapijt heeft verschillende voordelen en is toepasbaar voor verschillende ruimtes. Een aantal voordelen van tapijt of tapijttegels als vloerbedekking zijn:

  • Lange levensduur
  • Geluiddempend
  • Warme uitstraling
  • Comfortabel
  • Geen contactgeluid
  • Isolerend

Ondervloeren en toepassingen

Het is aan te raden om tapijt op een geschikte ondervloer te leggen. Een goede ondervloer verlengt de levensduur van de vloerbedekking maar zorgt daarnaast voor een stukje comfort. Wij werken met verschillende soorten ondervloeren afhankelijk van de ruimte, het gebruik en het type tapijt. Wij adviseren u graag over de juiste ondervloer.

Tapijttegels

Tapijt is te verkrijgen op verschillende breedtes op een rol te verkrijgen, maar wij bieden ook tapijttegels. Tapijttegels hebben het voordeel ten opzichte van tapijt dat bij slijtage of vlekken een paar tegels vervangen kunnen worden. Met tapijttegels kunt u creatief zijn en het product kent hierdoor ook veel mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen tapijttegels in verschillende kleuren te nemen en hiermee een patroon te creëren. Tapijttegels kennen daarnaast een legrichting. Als u de tapijttegels laat varieren van legrichting kunt u ook een speels effect krijgen in uw vloer bij dezelfde kleur.

Vloerkleden

Wilt u graag een vloerkleed? Ook dan bent u bij Pro-tapijt in Nijverdal aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment vloerkleden van verschillende merken zoals Desso, Eurogros en vele anderen. Liever een vloerkleed op maat? Wij kunnen van bijna ieder tapijt een vloerkleed op maat maken.

Onze merken

Wij hebben veel verschillende merken tapijt in ons assortiment. Van alle merken hebben wij verschillende stalen in onze showroom die u kunt komen bekijken en voelen. Wij hebben onder andere tapijten van Desso, Parade, Interfloor, Gelasta, Ambiant, Belakos en meer. Kom langs in de showroom!

Kom langs in onze showroom!

Kom langs in onze showroom aan de Wilhelminastraat 40 te Nijverdal. In onze showroom kunt u terecht voor een kopje koffie en heeft u de mogelijkheid om stalen te bekijken van tapijten, PVC vloeren, vinyl, marmoleum, vloerkleden, gordijnen en nog veel meer. Onze medewerkers staan u graag te woord en kunnen u voorzien van advies.