Vinyl voeren

Vinyl is een praktische soort vloerbedekking waar vuil weinig tot geen vat op heeft. In het dagelijks onderhoud kost het weinig tijd om te onderhouden. Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en dessins, zoals bijvoorbeeld houtstructuur, marmer structuur en tegel structuur. Bekijk de mogelijkheden!

Vinyl vloeren zijn verkrijgbaar in veel kleuren en dessins

Kiest u voor een Vinly vloer dan heeft u keuze uit veel verschillende kleuren en dessins. Er zijn tegelmotieven, plankmotieven, marmerstructuren en nog veel meer. U heeft keuze uit honderden kleuren en er zijn mogelijkheden om te combineren. Een trend die de afgelopen jaren gaande is, is de betonlook vinyl vloer en visgraat. Hiervoor bieden wij ook verschillende mogelijkheden, hieronder een greep van de mogelijkheden. U kunt bij ons onder andere terecht voor vinyl vloeren met betonlook, visgraat, tegelmotief, plankmotief, marmerstructuur en metaallook.

Voordelen van een Vinyl vloer

Vinyl vloeren worden veel gelegd in woningen, maar ook in bedrijfsruimtes. Vinyl vloeren worden gemaakt uit kunststoffen die veerkrachtig zijn en bestaat uit meerdere lagen. Bovenop zit een beschermende laag, ook wel slijtlaag genoemd, om slijtage te voorkomen. Het is tevens mogelijk om een vloer te kiezen met een antislip. Het materiaal heeft verschillende voordelen:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geluiddempend effect
  • Veel mogelijkheden: tegels, planken en marmerstructuur
  • Voelt warm aan en geschikt voor vloerverwarming
  • Relatief goedkoop

Wat is het verschil tussen PVC en vinyl?

Vinyl vloeren en PVC vloeren worden nog wel eens met elkaar verward. Beide vloeren worden gemaakt van PVC kunststof maar toch zijn er een aantal duidelijke verschillen. Het grootste verschil zit in de onderlaag. Vinyl vloeren hebben een zachtere onderlaag waardoor het soepeler is en makkelijker te verwerken. Deze onderlaag is dempend maar in vergelijk met PVC is de vloer wat gevoeliger voor beschadigingen in vergelijk met een PVC vloer.

PVC vloeren worden in planken of tegels gelegd maar vinyl vloeren zijn per rollen van 4 meter breed te verkrijgen. Hierdoor kunnen grote oppervlaktes in één keer uitgesneden en gelegd worden. Dit is voordeliger en het leggen gaat hierdoor sneller.

Ruim assortiment van verschillende merken

Wij hebben Vinyl vloeren van verschillende gerenommeerde merken, zoals Novilon, Tarkett, Gelasta en  andere merken. Wij hebben veel verschillende voorbeelden en stalen in onze showroom die u kan bekijken.

Kom langs in onze showroom om geheel vrijblijvend verschillende dessins en kleuren stalen te bekijken.

Kom langs in onze showroom!

Kom langs in onze showroom aan de Wilhelminastraat 40 te Nijverdal. In onze showroom kunt u terecht voor een kopje koffie en heeft u de mogelijkheid om stalen te bekijken van tapijten, PVC vloeren, vinyl, marmoleum, vloerkleden, gordijnen en nog veel meer. Onze medewerkers staan u graag te woord en kunnen u voorzien van advies.